Nedjelja , Novembar 29 2015
Početna / Svijet / Region / Srbija: Peticiju protiv rijalitija potpisalo više od 55.000 ljudi!
parovi-rijaliti

Srbija: Peticiju protiv rijalitija potpisalo više od 55.000 ljudi!

Studentska organizacija “Sistem vrednosti” i mladi muzičari sa Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu podržali su internet peticiju protiv rijaliti programa, akcijom “Hoćemo kulturu, a ne reality!”.

Protesti sa interneta preselili su se i na ulice – grupa studenata je na Trgu Republike u Beogradu muzičkim koncertom poslala jasnu poruku protiv rijaliti programa. Oni su poručili da žele muzeje i pozorišta, a ne “Farme” , “Parove” i “Velikog brata” i, kako navode, pokazali da cene pravu srpsku i evropsku kulturu i da su protiv promocije nemoralnosti i gluposti kojima obiluju TV programi.

Kako se navodi u saopštenju, oni su pozivali sve koji dele njihovo mišljenje da podele sliku i da na taj način pokažu da cene prave vrednosti i da nas šund i kič kojim nas bombarduju sa zapada ne zanimaju.

Skrenuli su pažnju da je Narodni muzej godinama zatvoren, da se mnoga pozorišta i druge institucije nalaze u teškoj finansijskoj situaciji i da je građanima uskraćeno osnovno pravo na kulturu, ali očigledno da mnogi nemaju sluha za to i da više cene rijaliti programe.

Peticiju protiv rijaliti programa za 48 sati potpisalo je više od 55.000 ljudi.

Onlajn peticiju možete da potpišete OVDE.

Pročitajte

5652c3e7-3d0c-4b10-9ae5-6dda0a0a0a6d-salah-abdeslam-2-preview

Salah Abdeslam ‘propao u zemlju': Gdje je nestala najtraženija osoba u Evropi?

Salah Abdeslam, jedini od preživjelih osumnjičenih za teroristički napad u Parizu, i dalje je na ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>