Četvrtak , Oktobar 8 2015
Početna / Vijesti / Krajina / Bosanski Petrovac: Klanjana dženaza tragično nastradaloj Elmi Nadarević
elma_dzenaza_680_418_s_c1

Bosanski Petrovac: Klanjana dženaza tragično nastradaloj Elmi Nadarević

„, Halalimo ti Elma“ , čulo se da današnjoj dženazi iz više hiljada glasova Petrovčana, članova porodice, maturanata srednje škole, prijatelja, poznanika i svih onih koji su voljeli Elmu Nadarević, tragično nastradalu u jučerašnjoj saobraćajnoj nesreći.

Dženaza namaz je klanjana na platou Gradske džamije u Bosanskom Petrovcu, samo nekoliko metara od mjesta tragedije, koja se jučer dogodila nešto iza jedan sat poslije pola noći. Dženazu namaz je klanjao Mirzet ef. Spahić, glavni imam Medžlisa IZ Bosanski Petrovac.

Deseti jun 2015. godine biti će zapamćen kao jedan od najtužnijih dana u Bosanskom Petrovcu, kada je na posljednji put Bosanski Petrovac ispratilo svoju Elmu, u vječni rahmet.

Tužna kolona koja je bila duga više od kilometra, kroz Aleju procvjetalih lipa, ispratila je Elmu do Gradskog groblja Jaremezi, gdje ju je čekao iskopani mezar, tik pored mezara njezinog babe Bajre.

Neopisiva bol i tuga umotala je danas Bosanski Petrovac, u vrijeme dženaze, svi ugostiteljski objekti prestali su sa radom, ulice su opustjele, grad je utihnuo, samo se čuo jecaj za preranom smrću Elme Nadarević.

Pročitajte

a-polic

USK: Preko 100 kantonalnih policajaca zrelo za penzije

Federalni ministar policije Aljoša Čampara i direktor FUP-a Dragan Lukač danas su boravili u Unsko-sanskom ...