unnamedvusk

Vlada USK: 120 dana prošlo, a gdje je pečat?

Prije tačno četiri mjeseca nova Vlada Unsko-sanskog kantona u svom punom sastavu imala je svoj prvi radni dan. Dvadeset dana je preteklo od demokratskih 100 dana šanse koje se obično daju novim izavbranim predstavnicima na Vlasti da nešto učinu i poduzmu prije nego se suoče sa kritikom.
Najteža kritika ovoj Vladi, koju često možemo čuti, je ta što nije još uvijek ponudila nikakav konkretan program, plan, viziju, šta i kako dalje.

Nezvanično saznajemo da je jučer u kabinetu premijera poslanik Kenan Keserović iznosio određenu strategiju koju žele prepisati iz Sarajeva. Također, sutra, privredna komora Unsko-sanskog kantona održava proširenu sjednicu na kojoj će se raspravljati o mogućoj strategiji za kanton.

Bolje ikad nego nikad, reklo bi se.
No sam premijer USK odavno ne izlazi u javnos ni sa čim novim, možda su u pitanju pripreme i planiranje, vidjet će se.

No kako je prvih 120 dana njegove Vlade prošlo?

U par rečenica, prvo su se ibretili nad troškovima Lipovačine Vlade, nešto su i skresali, zatim najavili uštede i zapeli kod budžetskih korisnika pa se povukli iz započete bitke.
Druga polovina njihovog startnog perioda protekla je uz fanfare, cvijeće, ljiljane, evociranje ratnih zasluga, kao da je 95. upravo završena. To će se i dalje nastaviti jer tek predstoji obilježavanje Dana kantona i opet veličanje patriotizama koji nas bez rada ne izvuče iz krize i zvanična obraćanja koja niko ne može jesti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>