Subota , Maj 30 2015
Početna / Izdvojeno / Bosanski Petrovac: Smijenjen Predsjedavajući Općinskog vijeća
bp

Bosanski Petrovac: Smijenjen Predsjedavajući Općinskog vijeća

Na sastanku vijećnika i predstavnika klubova stranaka, koji je inicirao načelnik Hujić, a koji je prerastao u vanrednu sjednicu Vijeća, 11 od 16 prisutnih vijećnika glasalo za smjenu Dušana Došena

Međustaranačka i međunacionalna previranja u Općinskom vijeću rezultirala su današnjom smjenom predsjedavajućeg Dušana Došena iz reda SNSD-a, potvrdio je večeras za Dnevnik TVUSK  Zlatko Hujić, načenik Općine Bosanski Petrovac.

Naime, na Hujićev poziv održan je sastanak vijećnika i predstavnika klubova stranaka koji participiraju u Vijeću, kojem se odazvalo 16 vijećnika.  Na sastanku, koji je prerastao u vanrednu sjednicu Vijeća, načelnik Hujić je predložio šest tačaka dnevnoga reda, a jedna od njih je bila Došenova smjena, za koju je glasalo 11 vijećnika.

Nadležnoj komisiji dat je rok od sedan dana da predloži ime novoga predsjedavajućeg iz reda srpskoga naroda, a do tada će Vijeće voditi  zamjenik predsjedavajućeg Haris Mešić. Naredna redovna sjednica zakazana je za ponedjeljak u 10 sati.

Pročitajte

IMG_1395

Francuski novinar Hervé Ghesquière posjetio Bosanski Petrovac

Francuski novinar i publicista Hervé Ghesquière u sklopu priprema za pisanje knjige o Bosni i ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>