Srijeda , Maj 6 2015
Početna / Izdvojeno / Bosanski Petrovac: Smijenjen Predsjedavajući Općinskog vijeća
bp

Bosanski Petrovac: Smijenjen Predsjedavajući Općinskog vijeća

Na sastanku vijećnika i predstavnika klubova stranaka, koji je inicirao načelnik Hujić, a koji je prerastao u vanrednu sjednicu Vijeća, 11 od 16 prisutnih vijećnika glasalo za smjenu Dušana Došena

Međustaranačka i međunacionalna previranja u Općinskom vijeću rezultirala su današnjom smjenom predsjedavajućeg Dušana Došena iz reda SNSD-a, potvrdio je večeras za Dnevnik TVUSK  Zlatko Hujić, načenik Općine Bosanski Petrovac.

Naime, na Hujićev poziv održan je sastanak vijećnika i predstavnika klubova stranaka koji participiraju u Vijeću, kojem se odazvalo 16 vijećnika.  Na sastanku, koji je prerastao u vanrednu sjednicu Vijeća, načelnik Hujić je predložio šest tačaka dnevnoga reda, a jedna od njih je bila Došenova smjena, za koju je glasalo 11 vijećnika.

Nadležnoj komisiji dat je rok od sedan dana da predloži ime novoga predsjedavajućeg iz reda srpskoga naroda, a do tada će Vijeće voditi  zamjenik predsjedavajućeg Haris Mešić. Naredna redovna sjednica zakazana je za ponedjeljak u 10 sati.

Pročitajte

18xm7wg6gdt3d5mv0uk

Bihać osvanuo oblijepljen plakatima protiv Uprave NK Jedinstvo: Sila Nebeska 9. maja organizira proteste

Udruženje navijača Sila Nebeska, za 9. maj najvaljuje mirnu protestnu šetnju ulicama grada Bihaća, kojom ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>