Ponedjeljak , Maj 25 2015
Početna / Vijesti / Krajina / Bužim: Kaznite bahate vozače!
djecak2-681x511

Bužim: Kaznite bahate vozače!

Potekli su potoci suza nakon što se u medijima pojavila vijest da je vozač Rasim Veladžić obijesnom vožnjom usmrtio nedužnog učenika, osmogodišnjeg Tarika Kudelića iz Bužima.

Tragedija, koja je potresla cijelu BiH, u momentu je odjeknula kao grom iz vedra neba. Kamen bi zaplakao!

Na put bez povratka prerano je otišao dječak dok se iz škole vraćao kući i vjerovatno kovao planove kako ostatak tog dana da učini što zanimljivijim.

Njegovo bezbrižno djetinjstvo prekinuto je u trenu, a najvjerovatnije zato što se Veladžić, audijem kojeg je vozio, trkao sa drugim vozačem i tako usmrtio malo nevino biće.

Veladžić nije mladić od dvadesetak godina, već pedesettrogodišnjak koji je u crno zavio porodicu nesrećnog dječaka.

Pitanje je postoji li adekvatna kazna za ovakvo ponašanje u saobraćaju. A, sigurno je da će ovakvih nemilih događaja biti dok god policija, tužilaštva i sudovi na našim prostorima ne počnu strože kažnjavati. Jer, strah od sankcije je najdjelotvornija preventivna mjera.

Niko nema pravo da drugome oduzme život, a stranice bh. štampe su, nažalost, prepune crne hronike. Gotovo 300 osoba tokom prošle godine izginulo je na putevima u BiH. Dakle, skoro svakog dana život izgubi jedan učesnik u saobraćaju. Ovaj bilans je stravičan i mora se raditi na tome da saobraćajnice prestanu sijati smrt.

Dragan-SladojevicDječače, neka ti je laka crna zemlja. A vi, gospodo, koji zakon sprovodite, prihvatite se posla i kažnjavajte bahate vozače.

Ako zakoni koji regulišu oblast saobraćaja nisu dobri, treba ih mijenjati, a ako jesu, treba ih primjenjivati. Kasno je kada se ugasi mladi život, kao što se to prije nekoliko dana dogodilo u Bužimu.

Pročitajte

ljiljani_zastava-620x330

Kako je BiH 1992. dobila zastavu s ljiljanima: Cilj je bio izbjeći etničke podjele i naglasiti obnovljenu državnost

U posljednjih nekoliko dana aktuelna je priča o bosanskohercegovačkoj zvaničnoj zastavi iz perioda 1992.-1998. na ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>