Srijeda , Maj 6 2015
Početna / Izdvojeno / Vlada USK i Sindikati budžetskih korisnika: Još uvijek nema dogovora!
sindikati-premijer-usk-vlada

Vlada USK i Sindikati budžetskih korisnika: Još uvijek nema dogovora!

Premijer Unsko-sanskog kantona Izudin Saračević i resorni ministri finansija, MUP-a i obrazovanja: Zikrija Duraković, Senad Kljajić i Adis Muharemović razgovarali su danas sa predstavnicima sindikata budžetskih korisnika.

Tokom razgovara predstavnici Vlade i sindikata bili su saglasni da je najbitnije osigurati kontinuitet isplate plaća i dogovoriti modalitet isplate zaostalih dugovanja, ali prije svega da mora biti poštovanja i solidarnosti na svim stranama.Prije svega, stav je sindikata, teret ušteda moraju, za primjer, ponijeti izabrani političari. Konkretan prijedlog s mogućim rješenjem zahtjeva koje su sindikati istakli, Vlada će dostaviti sutra do 15 sati, nakon čega će sindikati obaviti konsultacije sa članstvom te je naredni sastanak, na kom će se tražiti rješenje prihvatljivo svim stranama, zakazan za ponedjeljak.

- Bit ćemo u stalnom zasjedanju, dok ne dođemo do rješenja, a ovo ne zaustavlja aktivnosti sindikata koji su najavili štrajk, rekli su predstavnici Vlade USK.

Pročitajte

bp

Bosanski Petrovac: Smijenjen Predsjedavajući Općinskog vijeća

Na sastanku vijećnika i predstavnika klubova stranaka, koji je inicirao načelnik Hujić, a koji je ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>